Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w panierce - sola

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola 300 g
jaja 1-2 szt
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
mąka pełnoziarnista 1/2 szklanki
olej rzepakowy 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w panierce - sola

Rybę umyć i osuszyć , posolić solą ziołową . Obsypać mąką pełnoziarnistą z obu stron .Następnie rozkłócić jajka, wsypać pieprz ziołowy i zanurzyć rybę w jajku wymieszanym z pieprzem ziołowym. Panierować w bułce tartej i włożyć na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym .Smażyć na małym gazie na złoty kolor z obu stron .Można później skropić sokiem z cytryny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 26.04.2017 23:01
Smakowita i kusząca rybka;)
agnieszka214 26.04.2017 22:31
Bardzo lubię rybe
Jolanta40 26.04.2017 21:50
smaczna klasyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak