Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w korzenno-cebulowym sosie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

paluszki rybne 80 dag
olej do smażenia 1/2 szklanki
sos
cebula biała 80 dag
woda 1/2 szklanki
olej roślinny 1/2 szkalnki
ocet winny 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 150 g
Goździki całe Prymat 2 sztuki
cukier 2 łyżeczki
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat do smaku
natka pietruszki do dekoracji
plasterki cytryny do dekoracji
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w korzenno-cebulowym sosie

Kroki postępowania

1
Mrożoną rybę w kostkach kładę na rozgrzany olej i smażę na wolnym ogniu z obydwu stron na rumiany kolor.
Krok 1 - Ryba w korzenno-cebulowym sosie foto
2
Sos: Cebulę obieram kroję w cienkie pół krążki wkładam do rondelka podlewam wodą oraz wlewam olej, dodaję ziele angielskie liść laurowy oraz goździki,przykrywam rondelek pokrywką i gotuję około 15 minut do miękkości. Gdy cebula jest już miękka dodaję koncentrat pomidorowy,doprawiam do smaku solą pieprzem wlewam ocet winny i słodzę do smaku.Wszystko razem jeszcze chwilę gotuję ,ciągle mieszając.
Krok 2 - Ryba w korzenno-cebulowym sosie foto
3
Usmażoną rybę układam na owalnym półmisku obkładam sosem,dekoruję natką pietruszki oraz plasterkami cytryny. Zamiast paluszków rybnych do dania można użyć zwykłego fileta panierowanego w bułce tartej.
Krok 3 - Ryba w korzenno-cebulowym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 26.11.2013 19:48
fajny pomysł, zrobię tak z panierowaną rybką :)
Megg 26.11.2013 14:41
wygląda bardzo apetycznie
Anna133 26.11.2013 14:21
lubię takie dania i na zimno i ciepło smakują
Mniam 26.11.2013 12:25
Wygląda przepysznie!
sanielcia 26.11.2013 12:10
jakie pyszne danie
Marta1986 26.11.2013 12:01
bardzo smaczne
Babciagramolka 26.11.2013 12:00
Pomysł fajny- tylko będę musiała usmażyć panierowaną rybę bo got
6zer
6zer 26.11.2013 10:32
apetycznie wygląda, szkoda ze z gotowych paluszków rybnych
paulina2157 26.11.2013 10:27
bardzo ciekawy przepis na sos
usmiech 26.11.2013 09:50
dobre danie
dodi 26.11.2013 09:49
bardzo smaczna ta rybka
nogawkuchni 26.11.2013 09:44
Ciekawy pomysł na smakowite danie do przygotowania w miarę szybkim tempie, wygląda apetycznie,z pewnością by mi zasmakowało.
Konczi 26.11.2013 09:33
myślę że taka panierowana rybka dopiero byłaby pysznością gdyby przygotować ją w ten sposób
ben-ka 26.11.2013 09:31
Tak jeszcze nie robiłam,ale kto wie......
2milutka 26.11.2013 09:23
czasami trzeba iść na łatwiznę...:)
Aleksandra/Olcia 26.11.2013 09:07
apetyczne,szkoda tylko ze z gotowych paluszków
Gracer 26.11.2013 09:02
bardzo apetycznie wygląda
Cranberry 26.11.2013 09:00
fajny sos :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak