Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w galarecie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 50 dkg
marchewka ugotowana 1 szt
korniszony 2 szt
Kukurydza z Puszki 4 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
ocet 1/4 szkl
cukier 1 łyzka
woda 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion 1 kostka
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w galarecie

Rybę rozmrażamy, solimy i posypyjemy pieprzem,jezeli uzywamy pieprzu cytrynowego to tylko pieprz bo jest z solą. Zagotować wodę włózyc rybę i 1 kostkę bulionową z lisciem laurowym i zielem angielskim, gotować na małym ogniu az ryba bedzie miekka.Jajka gotujemy na twardo.Marchewkę też gotujemy.Zelatynę zalewamy zimną wodą tyle zeby zelatyne mozna było wymieszać i zostawić az napęcznieje.Ugotowaną rybę wyjmujemy z wody ,odmierzamy wywar zeby było conajmniej 1 litr wywaru dodajemy cukier,ocet, 1 kostkę z zielem angielskim i lisciem laurowym jezeli trzeba to dodajemy jeszcze trochę soli i pieprzu,Zalewa ma być dosyć kwaśna. Jak zalewa się zagotuje dodajemy napęczniałą zelatynę,trochę mieszamy az się rozpusci. W zaleznosci w czym bedziemy robić galaretę na spód dajemy plasterek marchewki kształt mozna wyciąć foremką pozniej plasterek jajka,następnie dajemytrochę groszku z kukurydzą i pokrojone ogórki konserwowe .Następnie dajemy ugotowaną rybę,moze być jeszcze trochę ogórka i kukurydzy z groszkiem.Całość zalewamy zalewą ,odstawiamy az zastygnie Do zalewy mozna dodać pokrojoną natkę pietruszki. Galaretę najlepiej zrobić dzień wczesniej. POLECAM !! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.08.2016 08:31
Ładne i smaczne danie
romanrafal
romanrafal 05.02.2014 15:55
pięknie podana
Margo1 30.11.2013 23:24
Wygląda rewelacyjnie
Łukasz15 04.10.2013 09:53
Przepysznie wygląda
IwonaKa 19.08.2013 11:18
ale pięknie podana rybka,pycha
adelajda 08.06.2013 18:51
ryby lubię a na dodatek w galarecie to pycha
Róża1 01.06.2013 15:06
wygląda super! pyszna!
gosia56 14.11.2012 13:55
bardzo dziękuję za miłe komentarze.
gosia56 13.11.2012 22:16
Pyza lubisz się czepiac a mnie te kostki PASUJĄ zawsze tak robię i galareta wychodzi super a narobiłam juz jej bardzo dużo dla znajomych są zachwyceni smakiem.
gusia1000 13.11.2012 20:04
Pięknie wygląda i na pewno smakuje.
misia53 13.11.2012 18:15
pięknie , apetycznie wygląda ta rybka
magdziorka6 13.11.2012 17:37
świetnie się prezentuje
SmacznaPyza 13.11.2012 17:18
te kostki drobiowe do ryby - mnie nie pasuje.... poza tym w opisie piszesz o nich dwa razy - czy to nie pomyłka?
Cukiereczek13 13.11.2012 16:05
ale piękny wianuszek :) super ;)
Beata61 13.11.2012 14:50
jaki apetyczny wianuszek ! :)
Silver Teaspoon 13.11.2012 14:37
bardzo ładnie się prezentuje ;)
Anna169Hosz 13.11.2012 14:37
Wygląda fantastycznie.
halina17 13.11.2012 14:36
Smaczna ryba w galarecie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak