Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście naleśnikowym curry

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 sztuki
jaja 1 sztuka
mąka pszenna 3 łyżki
woda 2 łyżki
pietruszka zielona 2 łyżki drobno posiekanej
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
Pieprz biały mielony Prymat
masło do smażenia
cytryny 2 plastry
mleko 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście naleśnikowym curry

Jaja, wodę, mleko, mąkę, pietruszkę, curry, sól morską, pieprz biały mieszamy razem.

Masło rozpuszczamy na patelni i smażymy na nim filety zamoczone w cieście naleśnikowym. Smażymy na złoty kolor, około 4 min. Przed podaniem dekorujemy plastrem cytryny i lekko oprószamy pietruszką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 28.09.2012 10:43
bardzo ciekawy pomysł:)
jozefinach 20.09.2012 19:39
Lubię rybę w cieście.
Roksana1 19.09.2012 21:14
mniam:)
gosia1988 19.09.2012 15:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak