Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w chrupiącej panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 60 dag
jaja 3 szt
cytryna 1 szt
olej 50 ml
mąka pszenna 3 łyżki
ortęby owsiane 4 łyzki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w chrupiącej panierce

Rybę po rozmrożeniu skropić sokiem z cytryny, odstawić na 2-3 godziny. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Mąkę wymieszać z otrębami.
Rybę oprószyć przyprawą, maczać w jajku, następnie w mące z otrębami. Od razu smażyć na mocno rozgrzanej patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.05.2013 16:02
smacznie upieczona z ta panierką
bogusia19 11.05.2013 13:40
lubię takie panierki
dodi 11.05.2013 13:30
jeszcze tak nie robiłam, ale zrobię
anja3107 11.05.2013 11:50
na pewno bardzo smaczna
Janina 11.05.2013 11:47
Ryby z otrębami jescze nie robiłam, na pewno dobra
sara1 11.05.2013 11:06
fajny przepis,zrobię tak rybkę
wiola333 11.05.2013 11:02
bardzo dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak