Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w ananasach

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

panga 1/2 kg
cebula 2
ananas 1 puszka
sok z cytryny
sól
pieprz
ketchup 2 szklanki
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w ananasach

Kroki postępowania

1
Filety rybne kroimy na mniejsze części, skrapiamy je sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem i na chwilę odstawiamy.
Krok 1 - Ryba w ananasach foto
2
Jajka rozkłócamy. Rybę obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu przekładamy ją na papierowe ręczniki, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Krok 2 - Ryba w ananasach foto
3
Cebulę obieramy i kroimy ją w piórka. Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę szklimy i dodajemy ananasa. Smażymy wszystko razem około 10 minut dodając soli i pieprzu
Krok 3 - Ryba w ananasach foto
4
Następnie dodajemy ketchup i jeszcze chwilkę smażymy.
Krok 4 - Ryba w ananasach foto
5
W naczyniu układamy kawałki ryby, polewamy je przygotowanym sosom. Warstwy powtarzamy aż do wyczerpania składników. Na samej górze powinien być sos.
Krok 5 - Ryba w ananasach foto
6
Można podawać na ciepło i na zimno.
Smacznego :)
Krok 6 - Ryba w ananasach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 18.04.2014 16:33
brzmi smacznie
artur1304 03.01.2014 14:13
lepszy mintaj niż panga smaczniejszy i zdrowszy
pacpaw 11.02.2013 23:04
tak przygotowaną pangę nawet bym zjadł. Szczególnie, że nie potrzeba wiele zachodu, aby ją przygotować
Cukiereczek13 22.12.2012 14:10
Renatko, rybka jest bardziej na słodko niż kwaskowato ;)
Renata22 22.12.2012 10:16
Nie wiem zupełnie, dlaczego umknął mi ten przepis...Jest rewelacyjny! Czy rybka jest kwaskowata?
teresa18 06.11.2012 20:47
pyszna propozycja
Bernadeta1 26.10.2012 13:26
z ananasem muszę spróbować
Habibi 25.10.2012 07:17
Ponieważ jestem smakoszem, jeśli chodzi o ananasa (zwłaszcza świeżego) - "upycham" go w wielu różnych potrawach ;) Robiłam podobną rybkę - marynowaną z nieco innymi składnikami :) Twoja wygląda oszałamiająco :)))
elficzna 24.10.2012 23:41
bardzo ciekawy pomysł :)
treonina 24.10.2012 22:58
naprawdę jestem ciekawa jak to smakuje :-) chyba spróbuję
Dorota_31_ 24.10.2012 22:27
ciekawy smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak