Ryba pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet ryby

    50 dag
  • marchew

    3 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    2 szt
  • seler

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • liść laurowy

    1 szt
  • mąka kukurydziana

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • sok pomidorowy

    2 szkl
  • papryka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Olej rozgrzewamy w rondlu, dodajemy po kolei obrane i starte na grubej tarce warzywa, solimy i pieprzymy do smaku, wrzucamy liść laurowy,wlewamy sok, dusimy pod przykryciem prawie do miękkości.
W tym czasie rybę kroimy i bsypujemy mąką kukurydzianą, smażymy na gorącym oleju.
Na warstwę warzyw kładziemy rybę i przykrywamy drugą warstwą. Dusimy jeszcze kilka minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 17.12.2012 12:04
fajny przepis
Lemon 17.12.2012 10:52
super
Laila2786 17.12.2012 10:41
cudowna
sara1 17.12.2012 10:27
apetyczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat