Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet ryby 50 dag
marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
cebula 2 szt
seler 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
mąka kukurydziana 3 łyżki
olej do smażenia
sok pomidorowy 2 szkl
papryka 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod pierzynką

Olej rozgrzewamy w rondlu, dodajemy po kolei obrane i starte na grubej tarce warzywa, solimy i pieprzymy do smaku, wrzucamy liść laurowy,wlewamy sok, dusimy pod przykryciem prawie do miękkości.
W tym czasie rybę kroimy i bsypujemy mąką kukurydzianą, smażymy na gorącym oleju.
Na warstwę warzyw kładziemy rybę i przykrywamy drugą warstwą. Dusimy jeszcze kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 17.12.2012 12:04
fajny przepis
Lemon 17.12.2012 10:52
super
Laila2786 17.12.2012 10:41
cudowna
sara1 17.12.2012 10:27
apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak