Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod kruszonką

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 4 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
koperek 1 pęczek
Chrzan śmietankowy Smak 1 łyżeczka
sezam 1 łyżka
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod kruszonką

Kroki postępowania

1
Zamrożoną rybę ułożyć na tacce zostawić w lodówce do całkowitego rozmrożenia,nadmiar wody usunąć ręcznikiem papierowym,rybę skropić delikatnie sokiem z cytryny,posypać pieprzem białym i solą do smaku.
Krok 1 - Ryba pod kruszonką foto
2
Jajko rozmącić w miseczce dodać bułkę tartą chrzan oraz drobniutko posiekany koperek i wymieszać .
Krok 2 - Ryba pod kruszonką foto
3
Tak przygotowaną pastą nałożyć na wierzch ryby docisnąć ręką ,posypać sezamem,.Włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec 25-30 minut. Podawać gorące z pieczonymi w ziołach ziemniakami i dowolną surówką.
Krok 3 - Ryba pod kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 26.05.2015 13:58
bardzo smaczny pomysł i smaczna rybka
Pani Domu 05.12.2014 11:01
smaczny obiad
kuklik 31.08.2014 17:26
ależ apetyczna
Sylwia26 31.08.2014 12:22
ślinka leci
mimi 31.08.2014 12:00
pyszna,lubię rybki
gosia56 31.08.2014 11:27
na pewno pyszna rybka;)
wedith1 31.08.2014 10:50
Wygląda smacznie! :)
gosia561 31.08.2014 10:49
smakowita w tej panierce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak