Ryba po polsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • masło

    5 dkg
  • posiekana pietruszka

    2 łyżki
  • warzywa

    1/2 kg
  • jaja na twardo

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oskrobać z łusek, oprawić, odkroić płetwy i głowę, pokroić w dzwonka. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, wrzucić do rondla z wrzącą wodą, osolić. Gotować przez 20 minut, po czym dodać przyprawy. Włożyć rybę, przykryć, ugotować na wolnym ogniu (około 15 minut). Jajka ugotowane na twardo posiekać, masło stopić, wymieszać z posiekaną pietruszką i jajkami, zagrzać. Ugotowaną rybę wyłożyć na półmisek, posypać je mieszanką jajek z posiekaną zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 08.11.2010 01:08
Dobre i na obiad i na kolację!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat