Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po kaszubsku

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 1 kg
cebula 2-3 szt
ogórki konserwowe 10 szt
papryka konserwowa 1 słoik
sól do smaku
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
mąka 50 g
jajko 2 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po kaszubsku

Filety pokroić w kawałki,doprawić solą i pieprzem,obtoczyć w jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką.
Usmażyć na oleju.Usmażoną rybę rozłożyć na głębokim półmisku.Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na oleju,
włożyć na rybę.Ogórki pokroić w plastry, paprykę w paski i ułożyć na cebuli. Zalać gorącą zalewą.


zalewa:


liść laurowy
ziele angielskie
1/2 szkl. oleju
2 szkl. wody
6 łyżek octu
4 łyżki cukru
6 łyżek keczupu
4 łyżki koncentratu pomidorowego


Gotować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 30.12.2013 23:19
świetny przepis
halina17 08.10.2013 17:01
Dobra ryba.
Smaczna_B 08.10.2013 16:54
rybkę bardzo lubię ,sama jestem spod znaku ryby:)
Marta1986 08.10.2013 16:50
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak