Ryba po kaszubsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    1 kg
  • cebula

    2-3 szt
  • ogórki konserwowe

    10 szt
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 g
  • mąka

    50 g
  • jajko

    2 szt
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić w kawałki,doprawić solą i pieprzem,obtoczyć w jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką.
Usmażyć na oleju.Usmażoną rybę rozłożyć na głębokim półmisku.Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na oleju,
włożyć na rybę.Ogórki pokroić w plastry, paprykę w paski i ułożyć na cebuli. Zalać gorącą zalewą.


zalewa:


liść laurowy
ziele angielskie
1/2 szkl. oleju
2 szkl. wody
6 łyżek octu
4 łyżki cukru
6 łyżek keczupu
4 łyżki koncentratu pomidorowego


Gotować 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 30.12.2013 23:19
świetny przepis
halina17 08.10.2013 17:01
Dobra ryba.
Smaczna_B 08.10.2013 16:54
rybkę bardzo lubię ,sama jestem spod znaku ryby:)
Marta1986 08.10.2013 16:50
bardzo apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat