Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby ( filety lub kostki)

    1 kg
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    2 szklanki
  • jaja

    3
  • sól do smaku

  • cebula

    3-4
  • papryka żółta

    3-4
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • woda

    2 szklanki
  • oliwy

    0,5 szkl.
  • ketchup

    4 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    mała puszka
  • cukier

    2 łyżki
  • ocet

    3 łyżki
  • sól

  • bazylia

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

  • papryka czerwona

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• Rybę natrzeć solą i pieprzem i odstawić na ok. 1 godzinę, pokroić na porcję
• Następnie przygotować ciasto naleśnikowe, obtoczyć i usmażyć na złoty kolor
• Cebulę pokroić na piórka ,zeszklić na złoty kolor
• Paprykę pokroić na paseczki
• Ogórki pokroić na cienkie słupki
• ZALEWĘ ZAGOTOWAĆ
• Rybę przełożyć na przemian warzywami i zalać gorącą zalewą
• Najlepiej smakuje na zimno następnego dnia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 05.08.2013 22:06
uwielbiam taką rybkę
suzana 14.12.2010 11:03
bardziej to wygląda na danie europejskie niż japońskie ale brzmi zachęcająco;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat