Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby ( filety lub kostki) 1 kg
mleko 1 szklanka
mąka 2 szklanki
jaja 3
sól do smaku
cebula 3-4
papryka żółta 3-4
ogórki konserwowe 1 słoik
woda 2 szklanki
oliwy 0,5 szkl.
ketchup 4 łyżki
koncentrat pomidorowy mała puszka
cukier 2 łyżki
ocet 3 łyżki
sól
bazylia
Sól ziołowa jodowana Prymat
papryka czerwona
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku

• Rybę natrzeć solą i pieprzem i odstawić na ok. 1 godzinę, pokroić na porcję
• Następnie przygotować ciasto naleśnikowe, obtoczyć i usmażyć na złoty kolor
• Cebulę pokroić na piórka ,zeszklić na złoty kolor
• Paprykę pokroić na paseczki
• Ogórki pokroić na cienkie słupki
• ZALEWĘ ZAGOTOWAĆ
• Rybę przełożyć na przemian warzywami i zalać gorącą zalewą
• Najlepiej smakuje na zimno następnego dnia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 05.08.2013 22:06
uwielbiam taką rybkę
suzana 14.12.2010 11:03
bardziej to wygląda na danie europejskie niż japońskie ale brzmi zachęcająco;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak