Ryba po japońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1/2 kg
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • mąka pszenna

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

  • cukier

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ocet

    1/2 szklanki
  • woda

    3 szklanki
  • przecier pomidorowy

    2-3 łyżki
  • filet z dorsza

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety dzielimy i lekko solimy. Podzielone filety obtaczamy w mące połączonej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju. Cebulę i paprykę oczyszczoną z pestek kroimy w kostkę. Podsmażamy na odrobinie oleju. Zalewa: Ocet mieszamy z wodą, cukrem i przecierem pomidorowym. Zagotowujemy i dodajemy do przesmażonej cebuli i papryki. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Usmażoną rybę przekładamy farszem (ryba/farsz/ryba/farsz). Najlepiej podawać na drugi dzień, bo wówczas ryba przejdzie smakiem farszu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 25.05.2012 21:11
uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !
Justyna Jussstiii 04.05.2012 11:42
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat