Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po japońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1/2 kg
papryka czerwona 2 sztuki
mąka pszenna
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
sól
pieprz
cukier 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
ocet 1/2 szklanki
woda 3 szklanki
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
filet z dorsza 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po japońsku

Filety dzielimy i lekko solimy. Podzielone filety obtaczamy w mące połączonej z bułką tartą i smażymy z obu stron na oleju. Cebulę i paprykę oczyszczoną z pestek kroimy w kostkę. Podsmażamy na odrobinie oleju. Zalewa: Ocet mieszamy z wodą, cukrem i przecierem pomidorowym. Zagotowujemy i dodajemy do przesmażonej cebuli i papryki. Mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Usmażoną rybę przekładamy farszem (ryba/farsz/ryba/farsz). Najlepiej podawać na drugi dzień, bo wówczas ryba przejdzie smakiem farszu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.05.2012 21:11
uwielbiam rybki :) mogłabym wypróbować każdy przepis z nią !
Justyna Jussstiii 04.05.2012 11:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak