Ryba po grecku z pieczarkami

Ryba po grecku z pieczarkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    70 dag
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1 szt
  • cebula

    1 szt duża
  • pieczarki

    50 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • bazylia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ryba po grecku z pieczarkami

Pieczarki umyć i pokroić.Na tarce jarzynowej utrzeć marchew, pietruszkę i selera.Pokrajać cebulę w drobną kostkę. Rozgrzać olej na patelni, włożyć pieczarki, podsmażyć , dodać warzywa, sól, pieprz.Podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.Doprawić koncentratem pomidorowym, bazylią, estragonem.Odstawić.
Filety pokrajać na porcje, osolić, panierowaći usmażyć na złoty kolor z obu stron .Ułożyć w naczyniu żaroodpornym,pokryć przygotowanymi warzywami z pieczarkami.Włożyć do rozgrzanego piekarnika na 10 min.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (47)

Malinka 03.01.2014 14:08
Pieczarki do sosu greckiego nigdy nie dodawałam, może robiłam błąd? Twój sos wygląda bardzo apetycznie!
Rybciia 23.09.2013 10:21
uwielbiam :-)
adelajda 12.08.2013 15:28
ryby to ja lubię w każdej postaci
IwonaKa 28.07.2013 11:23
pycha rybka
Aannkaa82 26.05.2013 20:06
Lubie rybki
ONY_za_kare 18.04.2013 23:12
lubię taką rybkę
cooleczka 19.03.2013 13:07
ciekawe połączenie
wiola333 08.02.2013 09:45
pycha
Fary1907 09.01.2013 20:18
z pieczarkami?! rewelacja!!!
dagmara020 06.12.2012 10:49
Nigdy nie robiłam z pieczarkami, ale czemu nie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat