Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ryba

filet z dorsza 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
sok z cytryny odrobina
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Sos

marchew 3 duże szt
pietruszka 1 duża szt
seler 1/2 szt
sól i pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę skropioną sokiem z cytryny obtaczamy w przyprawach,, jajku i bułce tartej. Smażymy na gorącym oleju. Warzywa na grubych oczkach ścieramy na tartce, bądź przepuszczamy przez robota kuchennego.Dodajemy przyprawy do smaku. Dusimy 20 minut. Dodajemy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego.Rybę układamy po jednej stronie. sos po drugiej. Ja preferuję wersję na zimno z lodówki, ale można podawać również na ciepło. Rybę można robić typowo na słono , słodko, bądź ostro.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 05.11.2015 12:35
Kolego/Koleżanko dużo jeszcze zgłosisz tych nadużyc? zabawa? złośliwość? jak jesteś taka/taki mądra/y to napisz co myslisz o przepisie w komentarzu! Sprawa została zgłoszona do Doradcy bo przestaje to być fajne!!!
Łukasz15 05.11.2015 11:06
Lubię taką rybkę
pajbek 05.11.2015 10:09
Coś dla mnie ;-)
Damiano
Damiano 05.11.2015 08:48
Świetna rybka
Krzysztof15 05.11.2015 06:23
bardzo lubie
Franciszek 05.11.2015 00:57
super przepis
Marta1986 04.11.2015 22:33
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak