Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1/2 kg
pietruszka 2-3 sztuki
cebula 1-2 sztuki
sól i pieprz
filety rybne 700 g
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 sztuki
ziele angielskie 2-3 sztuki
gorąca woda 2-3 szklanki
seler 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę jeśli jest mrożona rozmrozić jeśli nie to umyć i osuszyć. Przyprawić solą i pieprzem, a następnie odstawić na parę minut. W tym czasie marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na tarce. Przełożyć go garnuszka i podlać wodą, troszkę posolić, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Gotować na małym ogniu ok. 10-15 minut.
W tym czasie rybę obtaczać w mące i smażyć na mocno rozgrzanej patelni. Cebulę pokroić w kosteczkę i poddusić na oleju a następnie połączyć z ugotowanymi i odcedzonymi warzywami. Doprawiać do smaku. Na półmisku wyłożyć usmażoną rybę a na górze rozłożyć marchewkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 26.08.2015 18:38
Bardzo lubimy, ale jakoś dawno nie robiłam.
Anna169Hosz 26.08.2015 16:04
Lubię ryby w takim wydaniu.
mysza75 26.08.2015 15:40
jaka fajna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak