Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sola 1 kg
marchew 2
pietruszka 1
cebule 2
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
olej 3 łyżki
ocet 1/4 szkl
jajko 1-2
mąka do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Rybę rozmrażamy, płuczemy i osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy w mące i jajku. Smażymy z obu tron na złoto.
Cebulę obrać pokroić w kostkę. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wlać olej, wrzucić cebulę,marchew i pietruszkę, przesmażyć. Podlać wodą, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Dodać koncentrat i dusić jeszcze ok 5 min. Wlać ocet, zagotować. W naczyniu układać warstwami ostudzoną rybę i ciepłą zalewę.
Odstawić do lodówki na min całą noc.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak