Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mintaj 1 kg
marchewka 10 sztuk
cebula 2 sztuki
seler 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
olej do smażenia
mąka do panierki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
cukier do smaku
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej 2/5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Mintaja rozmrożonego odciskamy z wody, kroimy na mniejsze kawałki. Obtaczamy w mace i smazymy na rozgzranym tłuszczu z dwóch stron.
Krok 1 - ryba po grecku foto
2
warzywa obieramy, płuczemy. ścieramy na trace jarzynowej., tak samo cebulę. Następnie wrzucamy do rondelka gdzie znajduje sie rozgrzany olej. Dodajemy pół szklanki wody, lisć laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ewentualnie papryke czerwoną. Dusimy przez ok 10 minut
Krok 2 - ryba po grecku foto
3
Dodajemy wymieszany koncentrat z 2 łyżkami wody i dusimy kolejne 15 minut. Wykładamy rybkę wymieszaną z warzywami:)
Krok 3 - ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 06.05.2013 23:40
SMACZNA RYBKA
Poison1988 02.01.2013 19:17
do rybki po grecku zawsze jeszcze ze 2-3 pory dodaję :) Ale taka też jest pyszna :)
gosia56 02.01.2013 13:55
pycha
Arnika 02.01.2013 12:29
Uwielbiam rybę po grecku!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak