Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sola filety 1 kg.
mąka pszenna do panierki
olej do smażenia
seler średni 1 szt.
marchew 5 szt.
pietruszka 2 szt.
cebula 1 szt.
olej do smażenia
woda 1 szkl.
koncentrat pomidorowy 15 dag.
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

Seler,marchew, pietruszkę i cebulę obrać.Opłukać.Zetrzeć na jarzynówce na dużych oczkach.Podsmażyć na tłuszczu.Następnie dodać wodę i dusić do miękkości.Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.Wymieszać.Doprawić do smaku.Rybę rozmrozić.Pokroić na kawałki.Posolić.Opanierować w mące.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Układać na przemiam .Warzywa,ryba,warzywa ryba,aż do wykorzystania składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 28.12.2012 15:32
Uwielbiam rybkę w tej wersji, robioną "po grecku", mogłabym ją jeść non stop i mimo, że jest tuż tuż po Świętach i sporo jej w tym roku wsunęłam to nie odmówiłabym solidnej porcji, fajne jest to, że niby przepisy na rybę po grecku są podobne, a każda taka rybka zrobiona z podobnego przepisu przez kogoś innego nieco inaczej, ale równie smacznie, smakuje, przynajmniej ja mam takie odczucia.
artur7 28.12.2012 15:03
lubie rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak