Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku
Filety rybne smarzyć opanierowane na małym ogniu tak aby sie zbyt mocno nie zrumieniły.
Tak usmarzone flety wyłółż na pułmisek a na nie uduszone jerzyny. Na koniecposyp drobno posiekaną pietruszką.
marchew | 3-4 sztuk |
pietruszka natka | 2 gałązki posiekane |
por | 1 kawałek |
seler | 1 kawałek |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
ziele angielskie | 3 ziarnka |
wyciśnięty sok z cytryny | 1 sztuka |
sól | do smaku |
cukier | do smaku |
olej | 1/2 szklanki |
woda | 1/2 szklanki |
panga | 1,5 kilograma |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: