Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
por 1 sztuka
seler 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ryba 500 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrażamy i dokładnie osuszamy papierowymi ręcznikami. Kroimy na kawałki, solimy i odstawiamy. Obtaczamy w jajku i mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 1 - Ryba po grecku foto
2
Warzywa dokładnie myjemy bądź obieramy. Ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy. Jak się zarumieni dodajemy warzywa, ziele angielskie i liść laurowy. Dusimy aż będą miękkie podlewając wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Całość doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Ryba po grecku foto
3
Gorące warzywa podajemy z usmażoną rybą. Smacznego
Krok 3 - Ryba po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 31.08.2013 20:37
taka rybka jest pyszna,bardzo lubię
MagdaXXX 18.08.2013 09:38
oj zjadłabym
jasiek 12.05.2013 14:00
polecam dodać trawę cytrynową
gosia561 10.05.2013 13:32
dodatek pora zapowiada się nieźle
Paolcia 15.12.2012 21:27
pomysłowe :) pewnie pyszneeeeeee :)
Paolcia 15.12.2012 21:26
pomysłowe :) pewnie pyszneeeeeee :)
Konczi 15.12.2012 21:04
lubię rybkę po grecku :)
ewka1978 15.12.2012 19:23
przepis na czasie
jolanta19 15.12.2012 19:02
super moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak