Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek
  • filet ze śledzia

    1 kg
  • jajka

    3 sztuki
  • olej

    1 i 1/3 szklanki
  • cebula

    50 dag
  • pomidor

    1 sztuka
  • sól

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • keczup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pokroić na mniejsze kawałki, posolić z obu stron. Każdą część panierować, najpierw w mącę, przełożyć do roztrzepanego jajka i na koniec dać do bułki tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażyć wszystkie części. Odłożyć na talerzyk i ostudzić. Do naczynia wlać olej. Podgrzać go delikatnie. Dodać pokrojoną cebulę. Chwilę podgrzać i następnie dodać koncentrat pomidorowy. Następnie dodać ok. 5-6 łyżek keczupu. Pomidor pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do garnka. Wymieszać wszystko. Pogotować, przyprawić kucharkiem. Przygotowanym sosem zalać ryby na talerzu. Polecam.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 03.06.2014 14:25
bardzo fajny przepis :)
andrzej10 17.08.2012 21:39
smaczna.)
Katarzyna/kate1980 22.07.2012 20:56
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat