Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 sztuki
  • filet z dorsza

    1 kg
  • seler

  • por

  • pietruszka

  • cebula

    3
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • mąka

    6 łyżek
  • jajko

  • sól

  • cukier

  • cytryna

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz

  • olej

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i seler należy obrać i pokroić w cienkie paseczki. Por i cebulę pokroić w plasterki. Następnie w patelni rozgrzać olej i wrzucić do niego warzywa. Poddusić około 5 minut i podlać niewielką ilością wody. Dusić około 40 minut. Doprawić przyprawami i koncentratem. Następnie filety z dorsza skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej, usmażyć. Rybę należy podawać razem z warzywami.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 03.01.2013 00:26
pyszna taka rybka
fictor123 16.06.2012 20:28
mniam
janek64 31.05.2012 13:18
Lubię rybę w warzywkach :)
Dorota37 30.05.2012 12:46
Uwielbiam rybki
Ewelina38 29.11.2011 08:48
uwielbiamy taka rybkę
Kuchareczekjeden 21.11.2011 19:54
bardzo lubimy
jerry1 16.11.2011 13:22
lubię taką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat