Ryba po grecku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1/2 kg
  • kostka rosołowa

    2 kostki
  • cebula

    2 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • olej

    1/2 szklanki
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
  • cukier

    1 do smaku
  • sok z cytryny

    1 sztua
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

we wrzącej wodzie rozpuścić kostki rosołowe wrzucić do wrzątku umyte rybę i gotować 20 minut tak aby było miękka ale się nie rozpadła Jarzyny oczyścić zetrzeć oczyścić zetrzeć na jarzynowej tarce a pora i cebula drobno posiekać zalać olejem lekko posolić i dusić na małym ogniu Po ugotowaniu dodać koncentrat pomidorowy z 1/2 szklanki wody dusić 15 minut doprawić do smaku cytrynę soką cukrem i pieprzem na półmisek ułożyć rybę i przykryć ją warstwą gęstego sosu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata106 24.01.2012 16:23
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat