Ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2
  • pietruszka

    1
  • pora

    1
  • seler

    1
  • cebula

    1
  • musztarda

    3 łyżki
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • filety rybne

    6 kostek
  • olej

  • bulion

    1 szklanka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew, pietruszkę, pore, seler zetrzeć na grubej tarce. Pokroić cebulę, zalać oliwą i smażyć na złoty kolor dokładając 3 łyżki musztardy, 3 łyżki przecieru pomidorowego, wrzucić liść laurowy, pieprz i paprykę. Do podsmażonego dodajemy szklankę bulionu. Rybę obtoczyć w mące i podsmażyć na oleju, później dołożyć do usmażonych warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 04.02.2012 09:45
tez lubie
misia53 01.06.2011 20:20
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat