RYBA PO CHIŃSKU W ZALEWIE SŁODKO - KWAŚNEJ

RYBA PO CHIŃSKU W ZALEWIE SŁODKO - KWAŚNEJ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z tilapi

    1 kg
  • cebula

    2 duże
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • jajko

    1 sztuka
  • woda

    2 szklanki
  • olej

    1/4 szklanki
  • przecier pomidorowy

    1 sztuka
  • keczup

    4 łyżki
  • cukier

    4 łyżki
  • ocet

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę,paprykę i ogórki kroimy w drobne słupki.
Filety posypujemy wegetą panierujemy w bułce,mące i jajku i smażymy. Wodę gotujemy i dodajemy wszystkie składniki zalewy,doprawiamy do smaku solą.Gotujemy 3 minuty.
Rybę i warzywa układamy warstwami i zalewamy zalewą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kulinarna Ja 14.08.2013 21:25
bardzo lubię takie dania!
Papryczka 28.05.2013 18:01
ładnie podana
Pusia 07.04.2013 19:58
świetny przepis
Goya 20.01.2013 18:56
fajna
Ewa6274879 12.01.2013 22:52
brzmi smacznie :)
jozefinach 03.01.2013 14:09
Uwielbiam takie rybki.
treonina 31.12.2012 15:04
jestem ciekawa smaku! super!
Dorian 27.12.2012 21:54
ciekawie wyglada
Habibi 26.12.2012 17:49
...ryba po japońsku, nie śledzie, oczywiście ;) coś mi po świętach śledzie głowę zaprzątają... ;)
Habibi 26.12.2012 13:18
Ja znam potrawę, jako śledzie po japońsku ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat