Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA PO CHIŃSKU W ZALEWIE SŁODKO - KWAŚNEJ

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z tilapi 1 kg
cebula 2 duże
ogórki konserwowe 1 słoik
papryka konserwowa 1 słoik
jajko 1 sztuka
woda 2 szklanki
olej 1/4 szklanki
przecier pomidorowy 1 sztuka
keczup 4 łyżki
cukier 4 łyżki
ocet 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA PO CHIŃSKU W ZALEWIE SŁODKO - KWAŚNEJ

Cebulę,paprykę i ogórki kroimy w drobne słupki.
Filety posypujemy wegetą panierujemy w bułce,mące i jajku i smażymy. Wodę gotujemy i dodajemy wszystkie składniki zalewy,doprawiamy do smaku solą.Gotujemy 3 minuty.
Rybę i warzywa układamy warstwami i zalewamy zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kulinarna Ja 14.08.2013 21:25
bardzo lubię takie dania!
Papryczka 28.05.2013 18:01
ładnie podana
Pusia 07.04.2013 19:58
świetny przepis
Goya 20.01.2013 18:56
fajna
Ewa6274879 12.01.2013 22:52
brzmi smacznie :)
jozefinach 03.01.2013 14:09
Uwielbiam takie rybki.
treonina 31.12.2012 15:04
jestem ciekawa smaku! super!
Dorian 27.12.2012 21:54
ciekawie wyglada
Habibi 26.12.2012 17:49
...ryba po japońsku, nie śledzie, oczywiście ;) coś mi po świętach śledzie głowę zaprzątają... ;)
Habibi 26.12.2012 13:18
Ja znam potrawę, jako śledzie po japońsku ;)
Dorota59 26.12.2012 12:43
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak