Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pieczona w grzańcu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 1 szt
grzaniec 1/2 szkl
pomarańcza 1/2 szt
frytki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pieczona w grzańcu

Kroki postępowania

1
Rybę nacieram sokiem z pomarańczy.
Krok 1 - Ryba pieczona w grzańcu foto
2
Wkładam do brytfanki, zalewam do połowy wysokości grzańce. Nasączam winem połówkę pomarańczy i kładę na wierzchu. Wkładam do piekarnika na ok. 30 minut w temperaturze 160 stopni. Po 15 minutach przewracam rybę na drugą stronę.
W tym czasie smażę frytki.
Wyjmuję rybkę z piekarnika. Jest teraz bardzo delikatna dzięki winie. To co z wina zostało można wlać na patelnie z frytkami i ponownie je usmażyć (aż całe wino wsiąknie i frytki będą chrupiące).
Krok 2 - Ryba pieczona w grzańcu foto
3
PROPOZYCJA PODANIA
Z grzanym winem i świeczkami :)
Krok 3 - Ryba pieczona w grzańcu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 22.01.2014 12:19
bardzo ciekawy pomysl, nie wyobrazam sobie tego smaku, musze namowic meza na to cudo :)
Bernadeta1 06.12.2012 00:59
ciekawy i smaczny przepis
caralajna 04.12.2012 10:47
ciekawa propozycja
Mysiunia 02.12.2012 20:02
Pomysł rzeczywiście nietypowy, ale sama bym się raczej nie skusiła :) Gratuluję odwagi :)
Mysiunia 02.12.2012 20:02
Pomysł rzeczywiście nietypowy, ale sama bym się raczej nie skusiła :) Gratuluję odwagi :)
PIOTR11 02.12.2012 14:25
ciekawy pomysł
nogawkuchni 02.12.2012 13:49
Pomysł bardzo nietypowy, ale równie bardzo smacznie się zapowiadający, w sam raz na zimowy sezon, super, gratuluję i inwencji i wykonania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak