Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba opiekana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ryba

filet z mintaja 7 płatów
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
jajko 4 sztuki
sól do smaku

Marynata

cukier 5 łyżek
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ocet 1/4 szklanki
woda 2 szklanki

Cebula

cebula 6 sztuk
olej 1/2 szklanki
przecier pomidorowy 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba opiekana

Rybę pokroić na małe kawałki, posolić do smaku. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć.
Przygotować marynatę: wodę, ocet zagotować z pozostałymi składnikami. Pozostawić do wystygnięcia.
Cebulę obrać, posiekać. Podsmażyć na oleju dodając przecier.
Rybę układać warstwowo: ryba, cebula ( kilka warstw). Na koniec zalać marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.04.2016 16:56
uwielbiam taką rybkę
Ela427 15.04.2016 09:35
pyszna rybka
gusia1000 15.04.2016 00:28
Dobre jedzenie.
Benita 14.04.2016 22:55
pyszna rybka
Wafelek2601 14.04.2016 22:46
Bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak