Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba na omlecie pod śmietanowym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 3 płaty
jajko 3
mąka pszenna 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat
cebula 1 mała
śmietana 30% 250 ml
woda 1/2 szklanki
przyprawa do potraw 1 plaska łyżka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mąka
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba na omlecie pod śmietanowym sosem

Kroki postępowania

1
Pangę pokroić na mniejsze kawałki. Każdy natrzeć przyprawą do ryb z obu stron
Krok 1 - Ryba na omlecie pod śmietanowym sosem foto
2
Następnie każdy mniejszy płat rybny obtoczyć w mące pszennej
Krok 2 - Ryba na omlecie pod śmietanowym sosem foto
3
Z mąki , jajek przygotować ciasto na omleta. Przyprawić solą ziołową. Wylać na dno naczynia żaroodpornego. Ułożyć rybę
Krok 3 - Ryba na omlecie pod śmietanowym sosem foto
4
Na każdy płat rybny położyć krążek cebuli i posypać pieprzem ziołowym
Krok 4 - Ryba na omlecie pod śmietanowym sosem foto
5
Śmietanę ubić razem z mąką oraz jarzynką. dolać wody, wymieszać i wylać na rybkę.
Krok 5 - Ryba na omlecie pod śmietanowym sosem foto
6
Tak przygotowaną pangę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec bez przykrycia ok 35-45 minut
Krok 6 - Ryba na omlecie pod śmietanowym sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.03.2013 11:16
bardzo smaczna rybka
babajaga1969 04.03.2013 11:29
bardzo ciekawa potrawa z ryby :)
mysza75 14.02.2013 19:51
fajna rybka
Magda24 13.02.2013 23:16
smaczna rybka, taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak