Ryba maślana

Ryba maślana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    4 szt
  • masło

    20 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę dokładnie myjemy i smażymy bez panierki na patelni z odrobiną oliwy. Gdy będzie już ładnie przyrumieniona , w garnku lub na drugiej patelni rozpuszczamy masło i smażymy an nim pokrojony w plasterki czosnek. Gdy czosnek puści swoje soki łyżeczką nabieramy masło i [polewamy nim smażącą sie rybę. Zużywamy całe masło an polanie ryb i smażymy je jeszcze przez chwilę. Podajemy z pieczonymi ziemniakami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 12.08.2011 13:54
dobrze, że to nie prawdziwa ryba maślana, bo po niej są sensacje ;-)
Jaheira11 24.06.2011 23:38
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat