Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba marynowana w pomidorach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1,5 kg dowolna
cebula 1
marchewka 1
ziele angielskie 6
pieprz ziarnisty
cukier 1 łyżeczka
sól
woda 1,5 szkl
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
jajko 3
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba marynowana w pomidorach

Ryby oczyścić pokroić w dzwonka, skropić sokiem z cytryny . Panierować w mące jajku i bułce tartej, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Usmażone ryby ułożyć w naczyniu.
Przygotować z podanych składników zalewę. Cebule pokroić w plasterki, dodać marchewkę pokrojoną na plasterki, dodać przyprawy koncentrat cukier, sól i zagotować.
Gorącą zalewą zalać ryby i obłożyć cebulką i marchewką z zalewy, można warstwami.

Pojemnik przykryć i odstawić na co najmniej 24 g

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 07.05.2013 11:52
pyszna rybka :)
Ania28 12.02.2013 19:18
zjadłoby sie taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak