Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba marynowana w herbacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól, pieprz
sok z cytryny
herbata 2 łyżeczki
ryba 2 (morska)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba marynowana w herbacie

Herbatę zalewam niewielka ilością wrzątku, zostawiam do wystygnięcia. Rybę myję, oprószam solą i pieprzem, wkładam to torebki strunowej i wlewam do niej herbatę, łącznie z fusami, odkładam do lodówki na noc. Następnego dnia wyjmuje rybę z marynaty i układam w parowarze. Paruję ok 25 min. Przed podaniem jeśli ktoś lubi można skropić rybę odrobiną soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 26.11.2011 19:51
dziekuję
adam1f 26.11.2011 00:26
super
dorota20w 10.12.2010 18:30
dziekuję :)
cukiereczek 08.12.2010 14:51
Ciekawy przepis
Dorota76 05.12.2010 20:07
super pomysł musi mieć ciekawy aromat
bami 05.12.2010 19:52
Nie wpadłabym na zamarynowanie ryby w herbacie...oryginalny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak