Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba do obiadu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 szt,
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 płaska łyżeczka,
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łaska łyżeczka,
jajko 2 szt,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania,
mąka pszenna 2 łyżki do panierowania
masło klarowane do smażenia,

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba do obiadu

Rybę oczyścić opłukać ,pokroić w mniejsze kawałki.
Dobrze osuszyć, nasolić i oprószyć pieprzem cytrynowym, oraz posypać przyprawą do ryb.
Zostawić na 30 - 40 minut.
Jajka rozbełtać w misce , dodać pieprzu cytrynowego oraz soli do smaku.
Do naczynia wsypać bułkę tartą z dodatkiem mąki pszennej wymieszać.
Kawałki ryby maczać w jajku następnie panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Smażyć na rozgrzanej patelni na maśle klarownym z obu stron na złoty kolor.
Podawać do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.05.2017 17:12
Dobra ryba.
agnieszka214 02.05.2017 22:06
Bardzo smaczne
magdow 02.05.2017 21:41
smakowite danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak