Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruskie naleśniki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz z ruskich pierogów
Ciasto:
jajko 4 sztuki
mąka pszenna 3 szklanki
mleko 4 szklanki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ruskie naleśniki

naleśniki

Składniki wymieszać dokładnie trzepaczką.Ciasto odstawić do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie smażyć cieniutkie naleśniki
Ja patelnie przecieram pędzelkiem zamoczonym w oleju(co drugi lub trzeci naleśnik)

Na naleśnikach smarować farsz.zwijać jak krokiety.
Można je podawać odgrzane w piekarniku,mikrofalówce lub lekko podsmażone na maśle.
Polewać kwaśną śmietaną lub sosem czosnkowym.


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.10.2013 11:13
świetny pomysł na pyszne danie
Kolorowa 28.05.2013 19:26
Zjadłabym takie ;)
misia53 07.05.2013 21:18
Fajne , podoba mi się pomysł..
Renata9 07.05.2013 20:11
pyszne naleśniki, uwielbiam ten farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak