Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z nadzieniem orzechowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka 40 dag
masło 20 dag
śmietana 18 proc 20 dag
Soda oczyszczona Prymat 3 gramy

Składniki na nadzienie

orzechy włoskie 12 dag/zmielone
cukier puder 25 dag
aromat waniliowy 1 szt
cukier puder do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z nadzieniem orzechowym

Wykonanie nadzienia:
Orzechy wymieszać z cukrem pudrem, dodać aromatu do smaku.
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto razem połączyć i zagnieść ciasto, po czym schłodzić w lodówce. Następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, pokroić w prostokąty o wymiarach 3x4 cm, położyć nadzienie i zwinąć. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 minut. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 16.01.2017 00:49
Warto je robić.
MonikaW 15.01.2017 14:04
Pyszny deser
Franciszek 15.01.2017 12:43
dobre do kawy
Wacław 15.01.2017 12:14
takie rurki to bardzo lubię :-)
Futka 15.01.2017 10:24
Pyszna propozycja :)
Wiesława1 15.01.2017 10:06
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak