Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z kremem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka tortowa 60 dkg
margaryna 25 dkg
drożdże 8 dkg
mleko 0,5 szklanki
żółtko jajek 3
jajko 1
cukier 3 łyżki

Krem

mleko 3 szklanki
budyń waniliowy 2
cukier 0,75 szklanki
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z kremem

Margarynę posiekać z mąką, dodać wyrośnięty rozczyn, żółtka i jajko. Wymieszać i wyrobić gładkie ciasto. Odczekać 10-15 min, aż wyrośnie. Następnie rozwałkować, pociąć na paski i nawijać na foremki. Ułożyć na blaszce i piec na złoty kolor (ok 10-15 min) w temperaturze 180ºC.

2 szklanki mleka zagotować, resztę składników wymieszać, ugotować budyń. Zostawić do ostygnięcia.

Kostkę masła ucierać mikserem przez około 10 min. Zimny budyń "rozdrobnić" mikserem po czym dodawać do utartego masła ciągle miksując.

Rurki napełnić kremem za pomocą rękawa cukierniczego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olaiamelka 03.06.2014 12:43
Moje ulubione :) mniam
marcia7 01.06.2014 21:39
bardzo je lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak