Rurki z kremem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • śmietana kremowa % lub %

    1 szkl
  • cukier puder

    1 łyzka
  • galaretka owocowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie pokroić w paski. Zawinąć na foremki do rurek. Ułożyć na blaszkę, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni na złoty kolor. Po upieczeniu zdjąć z foremek. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem , ciągle ubijając wlać przestudzoną galaretkę. Do połowy kremu można dodać rozpuszczoną czekoladę. Krem przełożyć do worka cukierniczego i napełniać rurki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 13.08.2013 07:22
przepyszne,
IlonaAlbertos 07.08.2012 22:49
Uwielbiam takie rurki.
Zoso 16.02.2012 19:48
wyglądają wyśmienicie
ronald88 11.12.2011 10:05
super
Wacław 04.10.2011 10:15
moje ulubione,pycha,przepis zabieram do mojej ksiegi !
ElizaT 24.02.2011 10:59
widzę, że lubisz piec same smakołyki ;)
MAR3STA 13.02.2011 09:21
ale smakowite te rurki:)
pawel6 13.02.2011 07:47
Pysznie wyglądają:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat