Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z boczkiem i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
boczek wędzony 400 gram
groszek mrożony 1 opakowanie
makaron rurki 1 opakowanie
ser żółty 100 gram
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z boczkiem i groszkiem

Cebulki obrać,posiekać,zeszklić na dużej patelni na maśle.Czosnek obrać,drobno posiekać.Boczek pokroić w paski,dodać do cebuli i usmażyć aż będzie chrupiący.Włożyć(nierozmrożony) groszek i dusić ok 8 minut,dodać czosnek,przyprawić oregano,solą i pieprzem.Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie,osączyć.Wrzucić do boczku z groszkiem,skropić 2 łyżkami oliwy,dokładnie wymieszać.Trzymać na ogniu jeszcze ok 2 minut.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach,posypać potrawę na talerzach tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika10 27.01.2014 17:10
pyszne rurki
PIOTR11 06.11.2013 11:26
apetyczne danie
gosia1988 31.10.2013 08:44
fajny przepis
AURELKA 29.08.2013 19:20
bardzo smaczne danie
Róża1 23.08.2013 19:32
przepyszne danie:-)
Pietruszka 13.04.2013 21:29
na pewno pyszne
cooleczka 13.04.2013 13:05
brzmi kusząco
fotoviderek 10.02.2013 10:05
Pyszne danie :)
natalia.doradca 28.01.2013 08:46
dobre
Iwusia 24.01.2013 23:37
super
Ada-Gaba 18.01.2013 07:42
smaczne
Seba 17.01.2013 10:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak