RUMSZTYK WOŁOWY

RUMSZTYK WOŁOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg.
  • mąka

    5 dag.
  • tłuszcz

    - -
  • sól

    - do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - do smaku
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    - do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania RUMSZTYK WOŁOWY

Mięso umyć, pokroić na grubsze kotlety, zbić tłuczkiem, uformować owalne rumsztyki. Posypać solą i pieprzem do smaku, obtoczyć w mące. Smażyć kilka minut na mocno rozgrzanym tłuszczy. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat