RUMSZTYK WOŁOWY

RUMSZTYK WOŁOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg.
  • mąka

    5 dag.
  • tłuszcz

    - -
  • sól

    - do smaku
  • pieprz czarny mielony

    - do smaku
  • pieprz ziołowy

    - do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić na grubsze kotlety, zbić tłuczkiem, uformować owalne rumsztyki. Posypać solą i pieprzem do smaku, obtoczyć w mące. Smażyć kilka minut na mocno rozgrzanym tłuszczy. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat