Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rumowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
słodzik 3 łyżki
aromat rumowy
aromat waniliowy
twaróg 3 (na sernik)

Przepis i sposób przygotowania na: Rumowe bezy

Żółtka utrzyj z serem i słodzikiem. Dodaj aromat rumowy. Ubij na sztywno białka z 1,5 łyżki słodziku i aromatem waniliowym. Porcje piany układaj łyżką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Po godzinie bezy ozdób masą twarogowo - rumową. Susz bezy jeszcze 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sznycel 30.07.2012 12:12
może jakiś pan się pokusi o ich zrobienie ?
andżelika1 29.07.2012 17:07
trochę aromatu rumowego - nie zaszkodzi nikomu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak