Rumiane krokiety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • mleko

    2 szklanka
  • jajko

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1/2 szklanka
  • olej

  • pieczarki

    60 dag
  • cebila

    1
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodać 2 jajka, oleju i soli. Dodać mleko. Naleśnikowe ciasto smażyć na naleśniki. Pieczarki ugotować, zemleć w maszynce. Cebulę drobno posiekać. Wymieszać z pieczarkami, przyprawić do smaku farsz. Każdy naleśnik posmarować farszem, zwinąć. Panierować w bułce, smażyć na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 18.04.2013 10:04
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat