Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki schabowe z serkiem topionym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 5-6 szt
serek topiony 200 gr
sól
pieprz
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki schabowe z serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Mięso schabowe myjemy , rozbijamy prószymy solą i pieprzem i przyprawą do grilla na środek kładziemy połowę ( paseczek ) serka topionego
Krok 1 - Ruloniki schabowe z serkiem topionym foto
2
zawijamy w rulon spinamy wykałaczkami .
Krok 2 - Ruloniki schabowe z serkiem topionym foto
3
Obtaczamy w bułce tartej i rozbełtanym jajku i znów do bułki .
Krok 3 - Ruloniki schabowe z serkiem topionym foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na wolnym ogniu dość długo . Aż schab zmięknie . Podajemy do obiadu .
Krok 4 - Ruloniki schabowe z serkiem topionym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 06.03.2014 08:43
smaczne mięsko
RenataZ-et 14.02.2013 23:46
Super pomysł na mięso schabowe
Łukasz15 30.12.2012 16:07
Przepyszne
Wafelek2601 29.07.2012 11:47
fajne mięsko
Rafał10 29.07.2012 09:43
pppppppycha!!!!!!!!!
Ewa6274879 28.07.2012 23:37
fajny pomysł, chętnie z niego skorzystam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak