Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rulasz czyli rybny gulasz

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka duża
pietruszka 1 sztuka
por 10 cm
seler 1/2 sztuki małej
ogórki kiszone 2 sztuki
tilapia czerwona-filet 250 gram
olej sezamowy 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sos rybny 1 łyżka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rulasz czyli rybny gulasz

Warzywa obrać, umyć i osuszyć. Por pokroić na pół plasterki. Marchewkę i pietruszkę pokroić na długie słupki, seler na cienki plasterki. W rondelku rozgrzać około 2-3 łyżki oleju sezamowego. Dodać por i lekko go zeszklić. Następnie dodać resztę warzyw/ Przez około 2 minuty smażyć. Dodać pół szklanki wody, przykryć i dusić do miękkości. Ogórka pokroić w kostkę średniej wielkości. Dodać do warzyw. Zdjąć pokrywkę i dusić razem około 5 minut. Zdjąć z ognia. Rybę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki o wielkości 2cm. Na patelni rozgrzać resztę oleju i dodać rybę. Po chwili dodać 1 łyżeczkę sosu sojowego. Smażyć rybę około 5 minut. Przełożyć do warzyw używając łyżki cedzakowej. Rondelek ponownie postawić na ogień. Doprowadzić do wrzenia. W miseczce wymieszać mąkę z 1/3 szklanki wody oraz sosem sojowym i rybnym. Mieszankę przelać do rondelka, zagotować. Zdjąć z ognia. Doprawić pieprzem. Podawać z czym kto lubi:) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 02.12.2013 10:09
Przepis rewelacyjny!
treonina 01.12.2013 23:17
to musi być wspaniałe!
2milutka 01.12.2013 22:05
super danie:)
Mati13 01.12.2013 21:31
wygląda znakomicie!
Konczi 01.12.2013 21:22
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak