Rukola z gruszką i granatem posypana prażonym słonecznikiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

  • gruszka

    2 szt.
  • granat

    1 szt.
  • słonecznik

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rukolę umyć i osuszyć.
Gruszki (dwie małe albo jedną dużą) pokroić w kostkę.
Granat obrać i delikatnie wyjąć pestki.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni.

Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku i polać oliwą lub ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 30.05.2014 22:55
Lubię taką :-)
caralajna 29.01.2014 18:31
wyśmienita :)
Aannkaa82 19.01.2014 17:20
Fajne połączenia, takiego jeszcze nie próbowałam :)
Monika10 10.01.2014 16:18
pyszna sałatkka
Ada-Gaba 10.01.2014 13:46
przepyszne połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat