Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z gruszką i dodatkiem cynamonu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1/3 opak.
gruszka 1 szt.
ser feta 2 plastry
oliwa 1 łyżka
cynamon Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
Bazylia suszona Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z gruszką i dodatkiem cynamonu

Liście rukoli myjemy pod wrzącą wodą. Odkładamy do miski i odstawiamy na bok.
Międzyczasie 1 łyżkę oliwy mieszając z około 30 ml wody. Dodając do mieszaniny cynamon, pieprz i bazylie. Dokładnie wymieszać.
Bierzemy miskę z rukolą i dodajemy powstały sos. Gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak