Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rubinowo mi...

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka rubinowa 1 opakowanie
wrzątek 250 ml
herbatniki 50 gram
miód płynny 2 łyżki
winogrona czerwone kilka sztuk
serek homogenizowany 3 łyżeczki
czekolada starta

Przepis i sposób przygotowania na: Rubinowo mi...

Galaretkę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie rozdrabniamy herbatniki i mieszamy je z miodem. Wykładamy na dno pucharków. Winogrona przekrawamy na pół i układamy przeciętą stroną na herbatnikach. Zalewamy tężejącą galaretką. Wkładamy do lodówki, do całkowitego stężenia. Przed podaniem na wierzch wykładamy serek homogenizowany i dekorujemy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 21.11.2014 18:58
smaczny deser
agogo2 21.11.2014 15:27
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak