Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 płat
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • szynka parmeńska

    100 gram
  • ser żółty

    150 gram
  • oliwki

    1 garść
  • jajko do posmarowania

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
Do miseczki wlać ketchup, dodać zioła prowansalskie i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
Rozwinąć ciasto francuskie, pokroić na paski i każdy z nich posmarować ketchupem.
Krok 3 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
Na każdym pasku ułożyć szynkę parmeńską oraz ser żółty pokrojony w cienkie plasterki.
Krok 4 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
Na serze ułożyć oliwki pokrojone w plasterki. Zwijać ciasto tak, jak na zdjęciu.
Krok 5 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
Włożyć gotowe różyczki do silikonowych foremek na muffinki.
Krok 6 - Różyczki z ciasta francuskiego z szynką, serem żółtym i oliwkami foto
Posmarować ciasto rozbełtanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat