Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
cukier puder
cukier trzcinowy 2 łyzki
listki mięty
jabłko 1 szt. (czerwone)

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Jabłko myjemy kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Następnie jabłka kroimy w cienkie ok 2 mm plasterki. Plasterki jabłka wkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia do piekarnika i pieczemy ok 20 minut w 190 stopniach.
Krok 1 - Różyczki z ciasta francuskiego foto
2
Po tym czasie wyciągamy posypujemy cukrem trzcinowy plasterki i wkłądamy do piekarnika jeszcze na 2 minutki, do roztopienia cukru. Ciasto francuskie zwinięte w rulon kroimy na paski ok 2 centymetrowe. Rozwijamy paski ciasta kroimy na dwie części. Na każdej układamy 3-4 plasterki jabłka, tak aby troche wystawaly ponad ciasto i luźno zwijamy.
Krok 2 - Różyczki z ciasta francuskiego foto
3
Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Różyczki z ciasta francuskiego foto
4
Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Krok 4 - Różyczki z ciasta francuskiego foto
5
Udekorowane listkami mięty, tworzącymi łodyżki.
Krok 5 - Różyczki z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 24.02.2013 21:26
piękne
Rafał10 22.09.2012 11:07
ale super przepis :)
Magula 14.09.2012 15:39
Dziękuję edi ;-)
edi 14.09.2012 13:08
Wyglądają genialnie;)
Magula 07.09.2012 10:02
Ma?e smaczne przek?ski, ale wygl?da?y jak prawdziwe kwiatki
andrzej10 07.09.2012 07:37
smaczne
adelajda 04.09.2012 08:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak