Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różyczki kalafiora w panierce.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 duży
jajko 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło klarowane
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Różyczki kalafiora w panierce.

Kalafiora umyć i podzielić na porcje.Ugotować różyczki w lekko osolonej wodzie 5-7 min.
Odcedzić i wystudzić.
Panierować w roztrzepanych jajkach z odrobiną soli i bułce tartej.
Dawać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron( ja smażyłam na maśle klarowanym)
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.


Smacznego życzę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolcia_90 06.11.2016 22:12
smacznie i pomysłowo :)
Docherro 06.11.2016 19:42
polecam spróbować,warto:)
Aleksandra/Olcia 06.11.2016 19:16
nigdy takiego kalafiora nie jadłam
mirosława4 06.11.2016 19:05
zapewne był smaczny
AgaS10 06.11.2016 18:55
Kalafior to moje ulubione warzywo:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak