Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe jajka z majonezem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

buraki 1,5 kg
jajko 12 szt
ocet 200 ml
sól

do dekoracji

szczypiorek usiekany
majonez
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe jajka z majonezem

Buraki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą i stawiamy na palnik. Gotujemy do miękkości, dzięki temu buraki możemy później wykorzystać np. na ćwikłę. Do wody po burakach dodajemy ocet i mieszamy.

Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Następnie obieramy ze skorupki i wkładamy do gorącej wody po burakach na 1 godzinę. Po upływie tego czasu jajka wyciągamy, przekrawamy na pół i dekorujemy majonezem, posiekanym szczypiorkiem i posypujemy papryką w proszku.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak