Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko ugotowane na twardo
6 szt -
barszcz czerwony
2 szklanki -
majonez
2 łyżeczki -
musztarda
2 łyżeczki -
suszone pomidory z serem
4 szt -
sól
-
sok z cytryny
2 łyżki -
ziele angielskie
-
świeży szczypiorek
-
tuńczyk kawałki w oleju
1 puszka
Sposób przygotowania
Jajka należy wyjąć ze słoika z barszczem, opłukać i osuszyć, przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka, dzieląc je miedzy dwie miseczki. Do jednej z nich dodajemy tuńczyka, szczyptę ziół prowansalskich, sok z cytryny, sól i pieprz ziołowy, a także po łyżeczce majonezu i musztardy. Ucieramy razem, faszerujemy 6 połówek, posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Do drugiej miseczki z żółtkami dodajemy posiekane drobniutko pomidory razem z serem, łyżeczkę musztardy, łyżeczkę majonezu, sól i ostrą paprykę. Utrzeć, nafaszerować pozostałe jaja.
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)